Netwerken in optima forma

In een tijd waarin het belangrijk lijkt om voortdurend de beste versie van jezelf bij de buitenwereld onder de aandacht te brengen zien we gemakkelijk iets over het hoofd: dat écht, persoonlijk en met aandacht contact maken met anderen je een reputatie oplevert die beklijft.

Die vroeger of later, maar áltijd als je er een beroep op doet, springlevend blijkt te zijn. Mijn netwerk is ‘gemiddeld’ met tweehonderd contacten. Warme contacten. Aangegaan via banen, opdrachten en…onverwachte ontmoetingen. Stuk voor stuk mensen van wie ik meer weet dan hun naam en ‘wat ze voor me kunnen betekenen’.

Een Parel van een blog

‘Angelique van Pien’ is het levende bewijs van een onverwachte ontmoeting die een reputatie oplevert die beklijft. Niet alleen onverwacht, maar ook dubbel verrassend. Want we werden door een (ons beiden niet bekende) derde betrokken bij het oplossen van een hulpvraag en bleken uitstekend vanuit onze eigen discipline en bagage te kunnen samenwerken. En dat geeft de beste energie die je je kunt wensen!

Ik schreef er – enkele weken na onze bijzondere ontmoeting – een blog (Parel) over: ‘Zakelijk Flirten’. Wat daarop volgde nam een vlucht: een uitgebreide blik op mijn website, een quote-recensie, fotomateriaal, een publicatie op haar website én de belofte om mijn naam te noemen als het om mijn dienstverlening en talenten gaat.

Zónder er nadrukkelijk mee bezig te zijn schreef ik in de stilte van de weekendnacht mijn beste cv. En ik heb het te danken aan écht, persoonlijk en met aandacht contact maken.