Persoonlijk - Karaktervol - Om in te lijsten

INTERVIEWEN

Portretten-in-tekst

Dát is wat lezers van mijn interviews mij teruggeven. ‘Alsof ik er zelf bij ben, op de plek waar het interview plaatsvindt’. Geen beter compliment om te krijgen. Voor een tekstschrijver, maar ook voor iemand die tevoren geen idee had hoe zo’n ontspannen, schijnbaar alle kanten opvliegend gesprek, tot een parel van een interview zou worden uitgewerkt.

Het is voor mij – ter afwisseling – intensief en bijzonder tegelijk om het karakter van mensen zó in woorden te vatten dat ze er stil van worden.
Missie volbracht, en zelf – zonder uitzondering – een fantastische ontmoeting rijker.

Wilt u dat ook?

Of kent u iemand die voor om het even welke gelegenheid geïnterviewd zou moeten worden? Neem vrijblijvend contact met mij op!

Voor technisch installatiebureau Rovitech Projects verzorg ik de online marketing. Dat is een verzamelnaam voor een scala aan fijne opdrachten. Zo verzorg ik onder meer de content op de website, beschrijf projecten voor het portfolio en houdt de LinkedIn pagina’s en accounts bij.

Veel Verenigingen van Eigenaren breken zich het hoofd over de weerstand tegen het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s in appartementsgebouwen. Dat is weliswaar de particuliere markt, maar Tonny Weijmer – één van de directieleden van Rovitech – pakte een verzoek om mee te denken van een bevriende techneut toch op. Aan het resultaat – een centrale afschakeling van stroom voor laadpalen bij calamiteiten in appartementsgebouwen hebben engineers Laurens Dwarswaard en Riley van den Noort een belangrijke bijdrage geleverd. Tijd voor een diepte-interview!

Rotsvast bestaat 30 jaar! Wat begon met een adres om kamers te verhuren bleek – dankzij koerswijziging en regionale vertegenwoordiging – een ware groeidiamant. Dertig jaar ondernemerschap en nog ‘staan als een huis’ in de vastgoedbranche is bepaald geen sinecure. 

De franchiseorganisatie is een volwaardige, landelijk vertegenwoordigde coöperatie met 11 leden en 22 vestigingen. Klik op het interview voor boeiend gesprek over pionieren en regionaal het verschil maken met bestuursvoorzitter Frank de Vroed en coöperatie-deelnemer/ penningmeester Douwe Weerstra.

‘Twee ondernemingen – letterlijk slechts gescheiden door een rotonde op hetzelfde bedrijventerrein – hebben elkaar gevonden in een opdracht.’

Zo begint het klanteninterview dat ik op verzoek van Rovitech Projects – een gewaardeerde opdrachtgever – heb afgenomen. Voor hen echt een nieuwe stap, om hun klant te laten vertellen waarom en waarmee ze zich onderscheiden in hun vakgebied. Het gesprek neemt zelfs de ‘leek’ mee in de niche wereld van smart networks, turnkey netwerkbouw, telecom en elektrotechnische installaties…

Klik op het interview voor boeiend gesprek tussen Jeroen de Ruiter (Arval) en Rob Nagtegaal (Rovitech Projects).

Saint-Gobain PAM – Almere

‘Zichtbaar met een onzichtbaar product’, de titel verwijst rechtstreeks naar de waterleidingen van nodulair gietijzer die door Saint-Gobain PAM gemaakt worden. Eenmaal in de grond kunnen ze twee mensenlevens lang mee. Het is dus zaak om voordat dat zover is, te zorgen dat het bedrijf zichtbaar is.

Het interview met Edwin Porssius leverde behalve een lezenswaardig artikel ook de inspiratie voor een Parel op. De eerste Parel in 2019 maakt glashelder dat je geen artistieke bagage hoeft te hebben om ‘kunst’ te verzamelen.

Klik op het interview voor een vergroting en op Parel 282 – Over kunst gesproken voor het blog.

Total Home Concept – Lelystad

Interview met Martine de Vries van Total Home Concept in Lelystad. ‘Ik heb de volle breedte van de praktijk in mijn bagage. Een heel traject met niet alleen maar succesverhalen. Maar als we praten over de passie die ik voor dit vak heb dan kom ik uit bij de klant.’

Martine de Vries kan incasseren en weet nog elke dag waarvoor ze het doet. Dát is ondernemerschap ten voeten uit! Klik op het interview voor een vergroting.