Interviewen-microphone-861457_1920 x 470

Persoonlijk - Karaktervol - Om in te lijsten

INTERVIEWEN

Portretten-in-tekst

Dát is wat lezers van mijn interviews mij teruggeven. ‘Alsof ik er zelf bij ben, op de plek waar het interview plaatsvindt’. Geen beter compliment om te krijgen. Voor een tekstschrijver, maar ook voor iemand die tevoren geen idee had hoe zo’n ontspannen, schijnbaar alle kanten opvliegend gesprek, tot een parel van een interview zou worden uitgewerkt.

Het is voor mij – ter afwisseling – intensief en bijzonder tegelijk om het karakter van mensen zó in woorden te vatten dat ze er stil van worden.
Missie volbracht, en zelf – zonder uitzondering – een fantastische ontmoeting rijker.

Wilt u dat ook?

Of kent u iemand die voor om het even welke gelegenheid geïnterviewd zou moeten worden? Neem vrijblijvend contact met mij op!

Rotsvast bestaat 30 jaar! Wat begon met een adres om kamers te verhuren bleek – dankzij koerswijziging en regionale vertegenwoordiging – een ware groeidiamant. Dertig jaar ondernemerschap en nog ‘staan als een huis’ in de vastgoedbranche is bepaald geen sinecure. 

De franchiseorganisatie is een volwaardige, landelijk vertegenwoordigde coöperatie met 11 leden en 22 vestigingen. Klik op het interview voor boeiend gesprek over pionieren en regionaal het verschil maken met bestuursvoorzitter Frank de Vroed en coöperatie-deelnemer/ penningmeester Douwe Weerstra.

‘Twee ondernemingen – letterlijk slechts gescheiden door een rotonde op hetzelfde bedrijventerrein – hebben elkaar gevonden in een opdracht.’

Zo begint het klanteninterview dat ik op verzoek van Rovitech Projects – een gewaardeerde opdrachtgever – heb afgenomen. Voor hen echt een nieuwe stap, om hun klant te laten vertellen waarom en waarmee ze zich onderscheiden in hun vakgebied. Het gesprek neemt zelfs de ‘leek’ mee in de niche wereld van smart networks, turnkey netwerkbouw, telecom en elektrotechnische installaties…

Klik op het interview voor boeiend gesprek tussen Jeroen de Ruiter (Arval) en Rob Nagtegaal (Rovitech Projects).

Saint-Gobain PAM – Almere

‘Zichtbaar met een onzichtbaar product’, de titel verwijst rechtstreeks naar de waterleidingen van nodulair gietijzer die door Saint-Gobain PAM gemaakt worden. Eenmaal in de grond kunnen ze twee mensenlevens lang mee. Het is dus zaak om voordat dat zover is, te zorgen dat het bedrijf zichtbaar is.

Het interview met Edwin Porssius leverde behalve een lezenswaardig artikel ook de inspiratie voor een Parel op. De eerste Parel in 2019 maakt glashelder dat je geen artistieke bagage hoeft te hebben om ‘kunst’ te verzamelen.

Klik op het interview voor een vergroting en op Parel 282 – Over kunst gesproken voor het blog.

BModesto – Lelystad

Nóg zo’n heerlijk interview uit het jubileummagazine Zichtbaar Ondernemen(D) van Multicopy Lelystad/Almere. In gesprek met Roy van Voorst, die samen met Michael Hendriks in de Flevopolder niet alleen groot(s) droomt, maar ook presteert!

Klik op het interview voor een vergroting.

Total Home Concept – Lelystad

Interview met Martine de Vries van Total Home Concept in Lelystad. ‘Ik heb de volle breedte van de praktijk in mijn bagage. Een heel traject met niet alleen maar succesverhalen. Maar als we praten over de passie die ik voor dit vak heb dan kom ik uit bij de klant.’

Martine de Vries kan incasseren en weet nog elke dag waarvoor ze het doet. Dát is ondernemerschap ten voeten uit! Klik op het interview voor een vergroting.

JVM Europe – Lelystad

Zichtbaar worden met de producten of diensten die je levert, voor de één is het ‘lastig huiswerk’, de ander maakt er niet alleen voor de klant, maar ook voor zichzelf een feestje van. Wijnand Dors schaart zich onder de tweede categorie. Alleen al de titel van het interview dat ik met hem had voor Zichtbaar Ondernemen(D) – het Multicopy jubileummagazine – spreekt boekdelen!

Klik op het interview voor een vergroting.

Herome Cosmetics – Almere

Van parallelle import van medicijnen via waterleidingen van nodulair gietijzer naar het maatwerk tot op de millimeter… De geïnterviewde bedrijven voor het jubileummagazine hebben maar één overeenkomst: hun enthousiasme over de samenwerking met Multicopy Lelystad/Almere!

Klik op het interview voor het gesprek met Ailing Eelman van Herome Cosmetics in Almere. U weet wel, Herome, van de ‘nagelverharder in het blauwe doosje’…

Van der Linden Makelaardij – Almere

Het pand van Van der Linden makelaardij is allesbehalve gesitueerd ‘in een doos onder de brug’. Het statige gebouw had voorheen een bankfunctie. In het gesprek met managementassistente Marian de Munnik-van der Stee wordt duidelijk wat er nodig is om in het vakgebied zichtbaar te – blijven – met een huisstijl die je past.

Klik op het interview voor een vergroting van het gesprek met Marian.