OP DE WERKVLOER BIJ…

– beroep in de spotlights –

Op de werkvloer bij…

– Beroep in de spotlights –

#2024 Beroepen week 04_Manager serviceafdeling  | Servicemonteur 

GOES  – Bij binnenkomst voor het interview gonst het op de eerste verdieping bij AAproTec als in een bijenkorf. Willem-Jan Quist (25), manager van de serviceafdeling, snapt mijn verwondering. “Het is net pauze en als de mannen in de buurt zijn vinden ze het leuk om even naar de zaak te rijden en samen een hapje te eten” lacht hij.

Servicemonteur Rens Marijs (29) is er één van: “Als automonteur kwam ik alleen buiten om een nieuwe auto te pakken voor onderhoud. Hier kom ik bij 5 of 6 bedrijven per dag. Dat klantcontact en de variatie maken mijn werk echt leuker.”

Klik voor het interview op “Wij proberen iedere dag onze klanten in de watten te leggen”.

#2023 Beroepen week 46_Vestigingsmanager|Technisch Medewerker

GOES -Als fervent kitesurfer is Kevin van Iersel (27) gewend om mee te bewegen met wat onverwachte situaties van hem vragen. En dat vermogen maakt hem bij uitstek geschikt als vestigingsmanager van de Zeelandhallen.

Technisch medewerker Dennis Siegers (51) zegt “Je moet ook wel een beetje gek zijn voor het werken in deze branche. En overzicht houden. Ik houd van chaos en vind niets leuker dan om daar orde in te brengen.”

Klik voor het interview op “Voor deze trotse Zeeuw is dit de ultieme plek.” 

#2023 Beroepen week 42_Constructeur | 3D-modelleur

HEINKENSZAND – De werkplek van constructeur Lennart Molenaar (24) en 3D-modelleur Cor-Jan Meeuse (27) in het nieuwe pand van Cerfix ademt de sfeer van hun vakgebied: ze bedienen de particuliere en zakelijke markt met een antwoord op constructieve vraagstukken.

Maar hoe leggen ze – op een verjaardag bijvoorbeeld – uit wat je nou precies dóet in hun functie? “Met ons werk valt of staat een constructie, of het nou om een schuurtje of een serre of een distributiecentrum gaat”, lacht Lennart.

Klik voor het interview op “Met ons werk valt of staat een constructie”.

#2023 Beroepen week 40_Accountmanager| Instructeur

GOES – Wie twee zinnen hoort uit de mond van accountmanager Daniël Hoogeveen (19), vergeet spontaan dat hij de jongste medewerker van DEK Opleidingen is.

Maar waar mijn bloed in dit werkvloerinterview écht sneller van gaat stromen, is de vanzelfsprekendheid waarmee deze werkgever ruim baan biedt aan samenwerken tussen bevlogen junioren en senioren.
Dennis van de Sande (45) én Daniël Hoogeveen zijn daar het levende bewijs van!

Klik voor het interview op “Ik heb in de praktijk ervaren hoe mijn collega’s de klant opleiden”. 

#2023 Beroepen week 32_Verkoopmedewerker kampeercentrum

VLISSINGEN – Hans Wildenbos (67) werkte als stervensbegeleider, maar werd vanwege een hernia voor dat werk afgekeurd. Een korte periode op een kantoor maakte hem verre van gelukkig. Hans kende Ko Mechielsen, eigenaar van het gelijknamige kampeercentrum en solliciteerde om werk op het gasvulstation te doen. “Op een zondagochtend – ik lag in het ziekenhuis – staat Ko aan mijn bed. ‘Dat gas vullen gaan we maar niet doen. Maar als je hieruit komt moet je eens even langs komen’. Dat is nu 24 jaar geleden.”

Klik voor het interview op “De omgang met mensen, dat is echt het leukste in mijn baan”.

#2023 Beroepen week 28_Procesoperator in de chemie

RITTHEM – De veiligheidsprotocollen bij Arkema B.V. liegen er niet om. Het bedrijf produceert chemicaliën die toegepast worden in de kunststofverwerkende industrie. Deze week zetten we de spot op het beroep van een #procesoperator in de chemie. “Leg dat maar eens in 500 woorden uit op een slordige 125.000 adressen in ons verspreidingsgebied” hoor ik in mijn omgeving denken. Maar dan kennen ze Tim Besuijen nog niet. Deze 28-jarige zijinstromer legt glashelder uit welk product Arkema maakt en waar we het allemaal in ons gewone leven tegenkomen.

En ja, na een uurtje praten wil ik – als altijd – zélf de foto bij het artikel maken. Ingepakt en wel en uitgerust met een explosieveilige telefoon levert dat behalve een fijn interview ook weer een parel van een ervaring op.

Klik voor het interview op “In de chemie heb je behalve je handen ook echt je brein nodig”.

#2023 Beroepen week 25_ Bewegingsagoog – Leefstijlcoach | Officemanager.

OOST-SOUBURG – Emma Verstraate (22) werkt als bewegingsagoog en leefstijlcoach op maar liefst 4 locaties van Para Medisch Centrum (PMC) In Balans. Officemanager Desiree Jansen (51) is het gewaardeerde geheugen van de organisatie. Zij startte in 2008 aan de balie van de eerste vestiging en heeft het bedrijf in de afgelopen 15 jaar zien groeien naar 7 Zeeuwse vestigingen.

Klik voor het interview op: “Mooi en bijzonder als mensen echt beter in hun vel komen te zitten.” 

#2023 Beroepen week 22_Souschef | Supervisor Food & Beverage

DOMBURG – Souschef Joris Kriele (49) werkte niet eerder in zo’n groot bedrijf als het Badhotel in Domburg. Hij ging dan ook eerst met de chef-kok in gesprek over de primaire voorwaarde om zijn liefde voor het vak te waarborgen: de vrijheid om zoveel mogelijk zelf te maken. Dat gesprek is nu 15 jaar geleden. Supervisor Food & Beverage Marieanne Noordhoek (26) ervaart haar 3-jarig dienstverband als een bliksemcarrière.

Klik voor het interview op “Vrijheid om bijna alles zelf te maken houdt het vak boeiend”.

#2023 Beroepen week 18_ Wijkagent Jeugd | Hoofdagent Scholen en Coördinator Social Media (beiden).

ZIERIKZEE – Openhartig, verrassend en vooral gedurfd is het werkvloerinterview met twee politiemensen die zich allebei bezighouden met jongeren. Twee dertigers die middenin de – toch verharde – maatschappij hun idealisme overeind houden.

Deze week: Melanie de Jonge (37) en Dennis Melissant (32) werpen een genuanceerde blik op politiewerk. 

Klik voor het interview op: “Genuanceerde blik op politiewerk” 

#2023 Beroepen week 16_Kasleider| Manager Finance & Control

KAPELLE – Het werkvloerinterview met kasleider Lukasz Juskowiak (36) en Eric van Zunderen (39) bij familiebedrijf Seasun in Kapelle is er één van de buitencategorie.  Wie over de A58 van Vlissingen in noordelijke richting rijdt heeft werkelijk geen vermoeden dat parallel aan de Westerschelde maar liefst 63 hectare bebouwd is met belichte en onbelichte kassen om het hele jaar rond tomaten en paprika’s te telen.

Klik voor het interview op “Tomaten en paprika’s van Zeeuwse bodem”.

#2023 Beroepen week 10_ Bedrijfsleider | Allround schilder

HEINKENSZAND – Eigenlijk kwam het door mijn moeder, die zag een aankondiging van een open dag” grijnst allround schilder Leon van den Hoek (30). Vijftien jaar geleden begon hij als vakantiekracht van De Koeijer Schilders. Om er niet meer weg te gaan.
Bedrijfsleider Steven Andriessen (38) is net een jaar in dienst. Maar ook hij stond als tiener al de werkplaats van een schildersbedrijf aan te vegen en liep in vakanties mee met schilders, stukadoors en glaszetters.

Klik voor het interview op: “Wie meer wil krijgt alle hulp en vakbekwame ondersteuning” 

#2023 Beroep week 06_Allround Kraanmachinist

MIDDELBURG – Kraanmachinist William van Belsen (31) is wat je noemt een allrounder. Met hulp van school kreeg hij als stagiair de ruimte bij Aannemingsbedrijf Hoondert. Na de stageperiode werd hem direct een vast contract aangeboden.
Sjaak Weststrate (37) begon er als uitvoerder en keerde na een uitstapje van twee jaar op verzoek van de directeur terug als projectleider. Sinds een jaar is hij technisch directeur.

Klik voor het interview op “In 14 jaar nog geen dag met tegenzin naar mijn werk gegaan”.

#2022 Beroepen week 48_ Klantcoördinator en servicemonteur

ZIERIKZEE – Voor mijn laatste werkvloerinterview in 2022 tref ik twee zij-instromers bij de Saman Groep; beiden werden ze uitgenodigd op hun open sollicitatiebrief. En echt leuk om te merken dat ze hun draai in de (installatie)techniek hebben gevonden. Jarno Vermeulen verwoordt ook waarom: “Er is echt geen dag hetzelfde en we werken hier met de nieuwste techniek!”

Klik voor het interview op: ‘Geen dag hetzelfde en werken met nieuwste techniek’ – Al het nieuws uit Beveland (internetbode.nl)

 

#2022 Beroep week 46_Psycholoog

GOES – Deze week zetten we de spot op het beroep ‘psycholoog’. Zonder te overdrijven durf ik te zeggen dat Wilma Zwetsloot van psychologenpraktijk Hart voor Jou in Goes allesbehalve een doorsnee professional is. Een van haar cliënten kwalificeerde zijn ervaring met een mooie quote: “Wilma heeft een hele liefdevolle manier om keihard in te grijpen.”

Klik voor het interview op: Psycholoog Wilma Zwetsloot: ‘Je wordt geraakt, omdat er iets te raken valt’ – Al het nieuws uit Beveland (internetbode.nl)

#2022 Beroep week 44_ Winkelmanager

MIDDELBURG – De mooiste interviews zijn die waar echt ‘een gesprek’ ontstaat tussen geïnterviewde en correspondent. Iemand ‘levert’ niet alleen input voor een artikel, maar krijgt er zelf ook wat voor terug….Een leuk uurtje met alle ruimte om over de persoonlijke achtergronden van de passie voor een beroep te praten, een paar ontspannen foto’s die het verhaal onderstrepen en een artikel om in te lijsten.

Vandaag: Matthijs Hooijer, winkelmanager bij Bever in Middelburg.

Klik voor het interview op: ‘Kloppend advies geven is onze drive’ – Al het nieuws uit Middelburg (internetbode.nl)

#2022 Beroep week 42_ Verkoopmedewerkers tuinplanten

GRIJPSKERKE – Zij-instromer Jojanneke Quist-Littel (45) regelt bij Groencentrum Zeelandplant in Grijpskerke de telefonische en online verkoop. Haar collega Lennard de Boer (21) deed na de hoveniersopleiding een studie Tuinarchitectuur en voorziet samen met collega Bart klanten in de winkel en kwekerij van advies. De planten gaan zeer regelmatig de grens over.

“Op weg naar huis rijden Duitsers en Belgen nog even hun camper voor en laden die af met planten en – zelfs – bomen!”

Klik voor het interview op: Mooie mix van groene kennis, advies en service (internetbode.nl)

#2022 Beroepen week 40_Gastvrouw | Chef-kok

GOES – Angela Schaap (35) bokst drie keer per week en Jacco Walraven (47) bekwaamt zich in professionele goocheltrucs. Op het oog lopen de hobby’s van de collega’s van Restaurant De Beren in Goes nogal uiteen, maar de overeenkomst is dat ze beiden een fijne vrijetijdsbesteding hebben om zichzelf weer op te laden. En daar varen behalve zijzelf ook hun gasten wel bij!

“Beleving is onderdeel van onze kwaliteit”.

Klik voor het interview op:Gelezen op Beveland – Internetbode: https://www.internetbode.nl/regio/beveland/372774/beleving-is-onderdeel-van-onze-kwaliteit

#2022 Beroepen week 38_Inpak- en Productie-operator

KAPELLE -Wat een enthousiasme op de werkvloer bij OK Nutripet BV! Hoe dat komt? Lennert van Megroot (35) en Dorjan Mike Guma (41) waarderen hun werkgever en de arbeidsomstandigheden. Lees er alles over in dit werkvloerinterview!
“Ploegendienst in fabriek met daglicht is uniek”.

Klik voor het interview op: https://www.internetbode.nl/regio/vlissingen/371667/ploegendienst-in-fabriek-met-daglicht-is-uniek .

#2022 Beroep week 36_Audicien

MIDDELBURG -Dat mensen die slecht(er) gaan horen in een isolement kunnen komen is vrij algemeen bekend. Maar dat je met de juiste gehoorondersteuning je hersenen blijft trainen is toch echt een eyeopener! Lees hoe een boekenwurm transformeerde tot een bevlogen audicien.

Deze week: Audicien Anouk Geijsen (48)

Klik voor het interview op:Van boekenwurm tot bevlogen audicien – Al het nieuws uit Vlissingen (internetbode.nl)

#2022 Beroep week 30_ Meubelstoffeerder

’s HEERARENDSKERKE -‘Elke opdracht is uniek in onze branche’. Teamwork is het, op de werkvloer bij Herman Brouwer. Gerrit Braal (43) en Melissa Klop (23) houden van de heerlijke afwisseling.
“Het enige dat hier vaststaat zijn de pauzes”.

Klik voor het interview op: https://www.internetbode.nl/regio/beveland/367828/elke-opdracht-is-uniek-in-onze-branche.

#2022 Beroep week 28_ Vrachtwagenchauffeur CE

YERSEKE  -Op de werkvloer bij visgroothandel Adri & Zoon wordt het al snel duidelijk: transportplanner Sjaak van der Jagt (52) en chauffeur Jaco den Braber (33) vormen écht een tandem.

Klik voor het interview Op de werkvloer bij visgroothandel Adri & Zoon: ‘Planner en chauffeur vormen tandem’ – Al het nieuws uit Middelburg (internetbode.nl)

Dit werkvloerinterview bleek me – op de terugweg – al te inspireren om een prachtige Parel van te rijgen: Lees parel 405 mee: ‘Parelwaardig Interview’

#2022 Beroep week 26_Medewerker Dagbesteding

GOES –“Je kunt hier elke dag leren”: zo vat medewerker dagbesteding Ellen Rotte(31) samen waarom ze haar draai in dit werk zo gevonden heeft. In het pand van zorglocatie Zuidwester aan de Rommerwalestraat 1 in Goes gonst het van de activiteiten. Geen wonder, want behalve de disciplines Wonen en Zorg staan de deuren van het restaurant en atelier De Hippe Zeeuw (ook dagbesteding) op de begane grond uitnodigend open.

Klik voor het interview  Ellen Rotte: ‘Je kunt in dit beroep elke dag leren’ – Al het nieuws uit Beveland (internetbode.nl)

#2022 Beroep week 24_ Ritueelbegeleider bij Leven en Afscheid

MIDDELBURG  – Anneke Duvekot-Bimmel (59) is eraan gewend, toelichten wat haar beroep als ritueelbegeleider inhoudt. Toch stromen de aanvragen binnen. Want wie haar eenmaal ontmoet heeft, weet zich verzekerd van haar passie, inlevingsvermogen, deskundigheid en warme (na)zorg bij uiteenlopende, belangrijke momenten in een mensenleven.

Klik voor het interview:  ‘In een ceremonie komen alle facetten van een leven samen” – Al het nieuws uit Middelburg (internetbode.nl) 

#2022 Beroep week 22_Instructeur Heftruck | Hoogwerker

TERNEUZEN – Timo Louwerse (50) is wat je noemt geen doorsnee zij-instromer. Maar wie rondloopt in de van de nieuwste snufjes voorziene praktijkhal van Jonkman Opleidingen in Terneuzen merkt vooral dat hij van alle markten thuis is en tot op het bot gemotiveerd.

Klik voor het interview op: Veilig werken begint bij bewustwording – Al het nieuws uit Middelburg (internetbode.nl)

#2022 Beroepen week 20_Constructiebankwerker| Monteur

WOLPHAARTSDIJK – Variatie, vakmanschap en improvisatietalent, daar draait het om bij MJ de Jong Techniek in Wolphaartsdijk.

Deze week: Dave Noteboom (24) en Jonathan Weststrate (18).

Klik voor het interview op: Variatie, vakmanschap en improvisatietalent – Al het nieuws uit Beveland (internetbode.nl)

#2022 Beroepen week 18_Medewerker bediening | Sous-Chef

KORTGENE – ‘Werken op zo’n unieke locatie is geen job maar een lifestyle’ zegt bedrijfsleider Rob van Loon over ’t Veeruus in Kortgene.

Deze week: Rob van Loon (31) en Sander van Dalen (45)

Klik voor het interview op: ‘Werken op zo’n unieke locatie is geen job maar een lifestyle’ – Al het nieuws uit Beveland (internetbode.nl)

#2022 Beroepen week 16_Bezorger | Allround Medewerker

GOES – “Bezorgen prima, maar wil je meer dan kun je hier ook meer”. Niek den Boer (20) spreekt uit ervaring.

Deze week: franchisenemer Koen van Haastrecht (33) en allround medewerker Niek den Boer (20)

Klik voor het interview op: “Bezorgen prima, maar wil je meer dan kun je hier ook meer” – Al het nieuws uit Beveland (internetbode.nl)

#2022 Beroepen week 14_Projectleider| Werkvoorbereider

’s HEER ARENDSKERKE – Bij Pim van Belzen (39), projectleider | werkvoorbereider bij Aannemingsbedrijf Fraanje in ‘s-Heer Arendskerke, zit de bouw letterlijk in de genen. Zijn opa en vader waren timmerman en zelf begon hij op zijn zeventiende als leerling timmerman bij een klein bouwbedrijf in Vrouwenpolder

Klik voor het interview op: https://www.internetbode.nl/regio/beveland/359703/bedrijfscultuur-en-variatie-maken-het-in-de-bouw

#2022 Beroepen week 12_
Strategisch marketeer
| Audiovisueel vormgever

GOES – Een jaar na oprichting van hun bedrijf De Digitale Etalage (dde.nl) verruilden strategisch marketeer Stijn Langedijk (22) en audiovisueel vormgever Jochem Vogel (21) hun thuiskantoren voor een professionele werkplek met editing-ruimte in het bedrijfsverzamelgebouw Klein Frankrijk 7A in Goes.

Deze week: Stijn Langedijk (22) en Jochem Vogel (21).

Klik voor het interview: Specialisten in strategie, film en fotografie 

#2022 Beroep week 10_Pedagogisch Medewerker

GOES – Ruim twee decennia geleden kwam Silvia Schamhart-Tampung (62) uit Kapelle voor het eerst in aanraking met kinderopvang. Tegen haar zestigste droomde ze over een terugkeer naar de kinderopvang. “Kinderen geven mij al mijn hele leven bakken energie gegeven”.

Klik voor het interview: Onstuitbaar veel energie dankzij het werken met kinderen – Al het nieuws uit Beveland (internetbode.nl)

#2022 Beroep week 08_
Instructeur kantelauto Veilig Verkeer Nederland

AXEL- Instructeurs Fons Breepoel (64) en Annita Agterhuis (67) hopen in het voorjaar weer op pad te kunnen met de kantelauto annex gordelsimulator van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Een boeiend vak dat behalve verkeersvaardigheid en affiniteit met de doelgroepen ook teamwork en spierballen vergt.

Klik voor het interview: Simulatie met kantelauto voorkomt paniek – Al het nieuws uit Vlissingen (internetbode.nl)

#2022 Beroep week 06_Uitvaartbegeleider

VLISSINGEN – Bianca Tange (44) haalde na haar studie social work ruim twee decennia voldoening uit het werken in de kinderopvang. Tegenwoordig leidt zij haar eigen onderneming in de uitvaartbranche en draagt als uitvaartleider zorg voor een persoonlijk afscheid.

Klik voor het interview:  “Uitvaartzorg kun je maar één keer goed doen.”  

#2022 Beroepen week 04_Servicemonteur | Dakdekker

WOLPHAARTSDIJK – Variatie, vakmanschap en improvisatietalent, daar draait het om bij MJ de Jong Techniek in Wolphaartsdijk.

Deze week: Dirk van Halm (53) en Marnix Niewenhuijse (16)

Klik voor het interview: https://www.internetbode.nl/regio/beveland/353812/altijd-buiten-en-als-eerste-van-de-zon-genieten

#2022 Beroep week 02_Verkoopmedewerker

DOMBURG – Middenin de lockdown een werkvloer interview met een verkoopmedewerker afnemen lijkt bepaald een uitdaging. Behalve voor Lianne Priester (57), werkzaam bij de Domburgse vestiging van Bomont. Al 6 jaar lang is ze een van de vaste gezichten in dit grote filiaal.

Klik voor het interview:  Verkopen, een mix van passie en eerlijkheid – Al het nieuws uit Beveland (internetbode.nl)

#2021 Beroep week 50_Dagbestedingsbegeleider

GOES – Zorgorganisatie Zuidwester veroverde het hart van Petra Verhulst (56) al vier decennia geleden. Ze trad er op met een jongerenkoor en genoot van de sfeer en de unieke, karaktervolle cliënten. Die ervaring was bepalend voor haar keuze voor de opleiding tot Z-verpleegkundige.

Lees het interview: https://www.internetbode.nl/regio/beveland/351779/de-mensen-die-hier-wonen-en-werken-worden-gezien-en-gehoord

#2021 Beroep week 48_Fietstechnicus

VLISSINGEN – Vraag in Vlissingen aan een Zeeuw waar een fietsenmaker te vinden is en je komt vanzelf uit bij De Fietsenmakker aan de Troelstraweg. “Het is een Zeeuwse woordspeling”, zegt Ferdinand Boogaard (32), die het bedrijf in geleidelijke fases overneemt van oprichter David.

Klik voor het interview:  Fijne werksfeer en ambitie kenmerkt bedrijfsvoering – Al het nieuws uit Vlissingen (internetbode.nl)

#2021 Beroepen week 46_Brandwacht | Beveiliger

GOES – Brandwacht Harry de Smit (38) en Beveiliger Chiel Nijhof (34)werken beiden vanuit hun eigen expertise bij Dow chemical in Terneuzen. Hun functie mag dan verschillend zijn, toch zijn er opvallende overeenkomsten. Zo zijn zowel Chiel als Harry al15 jaar loyaal aan hun werkgever G4S en denken ze allebei mee over veiligheid in deze risicovolle omgeving.

Klik voor het interview: “Samen zorgen we voor veiligheid in een risicovolle omgeving 

#2021 Beroep week 44_Constructeur

MIDDELBURG – Directeur Peter van Sorgen (60) stelde het werkvloerinterview speciaal uit tot na de ingebruikname van het gloednieuwe pand aan de Herculesweg 19 in Middelburg. In het nieuwe gebouw is rekening gehouden met de dringende uitbreiding van het team, te beginnen met een ervaren constructeur.

Deze week: directeur Peter van Sorgen en constructeur Jasper Ludolphij (32).

Klik voor het interview:  “Een constructeur kijkt standaard omhoog.”

#2021 Beroep week 42_Medewerker Carwash

GOES – De vaste klanten hebben aan de Livingstoneweg 3 in Goes een naamsverandering waargenomen deze zomer. En om de administratieve aanpassingen in de abonnementen en waspasjes te compenseren, gaf Wesley Huis In ’t Veld (29) hen leuke actiebonnen. Voor de klanten bleven de vertrouwde gezichten en service gelijk. Voor hemzelf brak echt een nieuwe periode aan: zelfstandig ondernemen!

Deze week: Wesley Huis In ’t Veld en Maurice Koster (18).

Klik voor het interview: “Na de wasstraat hoeven we niet meer naar de sportschool.”

#2021 Beroep week 36_Interieurvakman 

KAPELLE – Eigenlijk stond Wouter van de Wege (21) in de startblokken om met zijn diploma commerciële economie aan de slag te gaan als junior accountmanager. Totdat zijn zwager vroeg om hem een dag te assisteren als stoffeerder bij TMC. De rest is geschiedenis. Begon hij 2 jaar geleden nog als leerling-interieurvakman, tegenwoordig gaat hij met een bus vol goed gereedschap op pad voor TMC.

Deze week: Robert van der Hart (31) en Wouter van de Wege (21)

Klik voor het interview: “Aandacht en vakwerk bij TMC Wonen.”

#2021 Beroep week 34_Horeca aan de Landingsbaan

ARNEMUIDEN – Madelief Poortvliet (20) komt op haar vrije dag graag vertellen waarom het werken aan de rand van vliegveld Midden-Zeeland zo onvergelijkbaar leuk is. “Het meest bijzondere aan deze werkplek vind ik de combinatie van de (radiografische) toren en het restaurant. Je werkt op een terras waar je de hele dag door leuke dingen ziet. Er vallen parachutes, er zijn zwevers, er landen vliegtuigen. De aantrekkingskracht van de werkplek is voor mij als een magneet.”

Deze week: Jill Lagrand-Mes (34) en collega Madelief Poortvliet (20).

Klik voor het interview: “Horeca aan de landingsbaan, een vak apart.”

#2021 Beroep week 28_Pijpfitter 

YERSEKE – Voor pijpfitter Sander Bal (22) is bij Hydrauvision geen dag hetzelfde. Behalve dan de ultieme uitdaging om bij elke klus het leidingwerk er zo mooi mogelijk in te krijgen. “Dat het echt strak loopt. En natuurlijk ook dat het wérkt”, grijnst hij.

Klik voor het interview: “Hydrauvision, vakwerk tot op de millimeter.”

#2021 Beroep week 26_Accountmanager New Business

KAMPERLAND – Peet ICT in Kamperland valt op door een niet bepaald doorsnee aanpak en presentatie. “We zijn een stelletje vakidioten”, zegt Jarno Zwemer, accountmanager new business. “Iedere collega die hier wordt aangenomen komt hier niet werken voor het snelle geld, maar kiest voor de ongeschreven wet van samenwerking, passie en inzet. Vaak voelen we ons een vriendengroep die onder uitdagingen samen de schouders zet. Maar dan wel een professionele vriendengroep”, grijnst hij.

Deze week: Jarno Zwemer (35) en Hilbert Faasse (39)

Klik voor het interview: “Deskundig en bepaald niet doorsnee.”

#2021 Beroep week 18_Leidinggevend monteur | Installatiemonteur 

MIDDELBURG – Eind 2019 gaf grondlegger Hans Niewenhuijse de bedrijfsvoering van Installatie Techniek Niewenhuijse (ITN) over aan vijf van zijn kinderen. De nieuwe directeuren hebben de kernwaarden met de paplepel binnen gekregen en verdelen de verantwoordelijkheden op basis van talent en interesse. Feitelijk precies zoals ze met hun personeel omgaan.

Deze week: Danny van de Ketterij (31) en Matthias Weststrate (24)

Klik voor het interview: “Variatie en werksfeer maken het bij ITN”

#2021 Beroep week 16_Medewerker bediening

GOES  – De brasserie van De Goese Golf is een plek die voor iedereen toegankelijk is en waar leden, greenfee-spelers en gasten van buitenaf hun bestelling heel ongedwongen bij Melissa plaatsen.

Deze week: Melissa Middelkoop (23) en Abel van de Sande (48)

Klik voor het interview: “Elke dag is anders en toch vertrouwd.”

#2021 Beroep week 12_Monteur 

WESTKAPELLE – Het werkgebied van de monteurs bij Aangeenbrug Elektronica bestrijkt alle Zeeuwse eilanden tot aan de Belgische grens. Toch vormen alle monteurs in de zeven werkbussen en een vrachtwagen echt een team. En ze zijn – wanneer nodig –  elkaars mobiele helpdesk.

Deze week Geert Coppens (57) en Rianne Wouters (50).

Klik voor het interview: “Monteurs zijn voor elkaar ook helpdesk.”