AAN DE KEUKENTAFEL MET…

– in gesprek met een ONDERNEMER –

Aan de keukentafel met…

– In gesprek met een ondernemer –

In het verspreidingsgebied van Uitgeverij De Bode bruist het van de ondernemers.
Wat drijft hen? Wat is hun motivatie? Waar liggen zij wakker van? Wie of wat inspireerde hen?
In een uur tijd vragen we ONDERNEMERS het spreekwoordelijke hemd van het lijf.

En dat doen we – bij voorkeur – aan de keukentafel.
Dé plek waar het voor heel veel ondernemers ooit begon!

EERZS interviewt in 2023 ook ondernemers
die ze eerder ontmoette en nog graag eens wat langer wilde spreken.

#week 47 2023 Aan de keukentafel met… _Chantal Giesbertz

KLOETINGE – “In 80% van de gevallen is er sprake van ‘gedoe’ in families. Dat werpt een schaduw over wat de mooiste dag van hun leven tot dan toe zou moeten zijn.
Nou, laat dát maar met een gerust hart over aan Meer dan Trouwen trouwambtenaar Chantal Giesbertz (49). Ze creëert een sfeer waarin het bruidspaar ontspant en trakteert ze op een mooie speech waarbij op zijn tijd nog hard gelachen mag worden.
Een heerlijk feel good interview met een bevlogen vakvrouw!

Klik voor het interview op “Trouwen is meer dan simpel ‘ja’ zeggen”.

#week 41 2023 Aan de keukentafel met… _Irfan Pačariz. 

MIDDELBURG – ‘Deze man is een boek waard’ dacht ik maanden geleden al toen ik hem ontmoette. Die tijd is nog niet aangebroken, maar wat ben ik er trots op dat Uitgeverij de Bode hem dit podium gunt. Irfan Pačariz ontvluchtte de Balkanoorlog meer dan twee decennia geleden samen met zijn vrouw en 2 jonge kinderen. Acht jaar(!) zaten ze in het AZC toen het onvoorstelbare gebeurde…. Ze vielen onder het Generaal Pardon.
Anno 2023 zou Irfan wel alle dagen in de week kunnen werken in zijn eigen autoschadeherstelbedrijf. Zijn kinderen hebben gestudeerd en alle vier hebben ze betaald werk. Dit interview had makkelijk in drie delen opgetekend kunnen worden. Het is een verhaal uit duizenden waarmee hij vluchtelingen een gezicht geeft. Maar wat me écht emotioneert en raakt is dat het onvermoeibaar over de Liefde gaat. Met een grote L. En daar kunnen we in deze tijd niet genoeg van hebben.
Klik voor het interview op “Mijn gezin staat bij alles wat ik doe in mijn leven op nummer 1”.

#week 29 2023 Aan de keukentafel met… _Jürgen Ridderbos 

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Wie Jürgen Ridderbos (45) voor de eerste keer treft, denkt niet gelijk met een zorgverlener van doen te hebben. Lachend: “Ja, dat begrijp ik ook, maar voor de doelgroep van dagbesteding Scooterenzo (jongeren vanaf 18 jaar en jongvolwassenen) beschouw ik dat als een pluspunt.” En Jürgen heeft nóg een pré in dit beroep. Als ervaringsdeskundige heeft hij zijn kritiek op de hulpverlening als drijfveer gebruikt om het verschil te maken voor jongeren in vergelijkbare omstandigheden. Voor Jürgen was de redding om structuur aan te brengen in zijn leven en een plan te hebben. En ja, ook die éne hulpverlener maakte voor hem het verschil. Een terugblik om in te lijsten!

Klik voor het interview op “Jongeren én spullen krijgen hier een tweede kans”.

#week 27 2023 Aan de keukentafel met… _Marc en Anna de Looze

KRUININGEN –Marc de Looze (50), eigenaar van Buitenplaats|Camping Den Inkel in Kruiningen kan er nog altijd om lachen: zijn eerste werkgever – hij zou er 16 jaar in dienst blijven – handelde niet alleen in tegels maar ook in spreuken. ‘Als je tegels kan verkopen kun je alles verkopen wat er bovenop staat’. Hij kreeg gelijk.

Anna de Looze (51)
maakt met haar salon Fit & Relax deel uit van de Buitenplaats. “We hebben in dit bedrijf allebei de plek gevonden waar we doen wat we écht leuk vinden.”

Klik voor het interview op “Buren en tegels zijn echt de rode draad in mijn geschiedenis”

#week 21 2023 Aan de keukentafel met… _Ary Joosse en Ruben de Bruijne

MIDDELBURG -Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie” vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik!

Klik voor het interview op “Onze samenwerking is als warme olie”.

#week 19 2023 Aan de keukentafel met… _Judith Adriaanse

MIDDELBURG – De aanstekelijk chronisch creatieve Judith Adriaanse (46)- eigenaar van JuttiFrutti workshops & creatieve oplossingen – heeft genoeg te vertellen om drie keukentafels te vullen. Sterker nog, die van haar ligt bezaaid met ideeën en persoonlijke ‘geeltjes’. Het is haar ultieme, maar zeer persoonlijke privé plek en dat respecteren we. Voor één keer dus een keukentafelgesprek-op-de-bank….om in één ruk uit te lezen!

Klik voor het interview op “Bij mij komen grafische patronen overal in voor.”

#week 17 2023 Aan de keukentafel met… _Claudia Banana

OOST-SOUBURG – Aan het eind van de winkelstraat in ‘mijn’ Oost-Souburg zit een verborgen parel… Cadeauwinkel KURK MODE, vol met de meest verrassende en originele natuurproducten van kurk en kurkleer.
Gestart in pandemiejaar 2020. Maar de opgewekte Claudia Banana heeft wel voor hetere vuren gestaan. Tijd voor een zeer verdiend keukentafelgesprek!

Klik voor het interview op “Kurk is echt een product waar mensen aan willen zitten.” 

#week 09 2023 Aan de keukentafel met… _Peter Keim en Ralph Hanraads

OOST-SOUBURG – De BELLE KNOPPE fietsbel voor de Zeeuwse markt kende een vliegende start in 2013 met de verkoop van 10.000 stuks in het eerste half jaar. Wat begon als een studentenbedrijfje op de Hogeschool Zeeland is tien jaar later uitgegroeid tot Zeeuws cultuurgoed.
Vanaf 2016 runt Peter Keim (31) het bedrijf als eenmanszaak, totdat hij moet erkennen steeds verder verwijderd te raken van zijn creatieve roots. Vanaf het voorjaar van 2022 wordt de al jarenlang bestaande samenwerking met Ralph Hanraads (36) geïntensiveerd. Het eerste jaar hebben ze energie gestoken in de binnenkant van het volwassen geworden bedrijf. Vandaag blikken ze terug én vooruit.

Klik voor het interview op https://www.internetbode.nl/vlissingen/383693/ontwikkeling-belle-knoppe-leest-als-een-jongensboek